Dacă tot ţinem post şi mai avem ceva de aşteptat până să gustăm bunătăţile de Crăciun, putem să gustăm ceva dulce, după o reţetă din Mexic. Iată cum să prepari gogoşele mexicane cu scorţişoară. Ingrediente:
1 ceaşcă apă 3 linguri zahăr Un praf de sare 2 linguri ulei 1 ceaşcă făină Ulei pentru prăjit Zahăr pudră, pentru ornat 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare:
Într-o tigaie mică, amestecaţi apa, 3 linguri de zahăr, sare şi 2 linguri de ulei. Fierbeţi amestecul puţin şi daţi deoparte.
Adăugaţi făina şi amestecaţi până formaţi o bilă de cocă pentru churros. Încingeţi ulei într-o altă tigaie, destul cât să acopere gogoşelele mexicane.
Treceţi aluatul printr-o maşină de tocat (sau maşină de paste sau şpriţ pentru orant frişcă), astfel încât să obţineţi nişte fâşii lungi. Tăiaţi bucăţi din aluatul astfel format şi puneţi la prăjit.
Pudraţi cilindrii din aluat prăjit cu zahăr pudră şi scorţişoară. Poftă bună!