► Cireşele se lasă să se scurgă. Se amestecă 3 linguri de suc de cireşe cu amidonul. Se amestecă restul de suc de cireşe, 2 linguri de zahăr, coaja de lămâie şi batonul de scorţişoară. Se încorporează amidonul dizolvat, se pune pe foc şi se dă într-un clocot până se leagă, apoi se adaugă coaja de lămâie, după care se scot coaja de lămâie şi batonul de scorţişoară. Se încorporează şi cireşele (se păstrează câteva întregi pentru decor).
► Brânza, frişca, restul de zahăr şi întăritorul de frişcă se amestecă până când se obţine o cremă. Chiflele se taie jumătăţi, pe lungime.
► Pe jumătatea de chiflă se pune compoziţia de cireşe, apoi crema, după care, deasupra, se toarnă încă o lingură din compoziţia de cireşe. Pe margine chiflei se pun cireşele întregi, pentru decor. Se lasă la frigider 1 oră, apoi se presară deasupra fisticul.
Vezi traditionalele rețete de gem de cireșe!
Fructele se poate combina în fel şi chip. Pe retete.unica.ropoţi găsi o sumedenie de idei de desert.