Un produs de care te vei îndrăgosti imediat.
Te răcoreşte, îţi satisface pofta de „ceva bun” şi dă timpului tău o notă de rafinament aparte.
Ingrediente:
►8 lămâi ►600 ml apă ►4 linguri lichior limoncello ►400 g zahăr brun ►3-4 frunze de mentă ►2-3 linguri zahăr tos alb
1. Se spală lămâile și se taie jumătăți. Cu un cuțit cu lama foarte ascuțită și subțire, se decupează miezul de lămâie. 2. Se îndepărtează pielițele, se scot sâmburii dacă este necesar și se pasează cu blenderul. Se adaugă limoncello și, dacă vreți să obțineți un sorbet fin, atunci puteți trece compoziția printr-o sită deasă. 3. Separat, se fierb apa și zahărul. Se lasă să clocotească 15-20 de minute, cât să capete consistenţă, și se dau la rece. Se pune piureul de lămâi, se amestecă ușor şi se toarnă în boluri. Se lasă la rece. 4. Se servește în cupe făcute chiar din lămâi și se ornează cu mentă. Pe deasupra, înainte de a servi, se presară zahăr tos, care în prealabil a stat la frigider.