Toamna înseamnă neapărat gem de prune şi arome desăvârşite. Iată cum să faci o prăjitură delicioasă cu gem de prune.
► Ingrediente
► 300 g unt sau margarină
► 4 gălbenușuri
► 200 g zahăr
► 300 g făină
► 100 g nucă măcinată sau migdale măcinate
► un praf sare
► 1-2 plicuri zahăr vanilat
► coaja de la o lămâie
► zeama de la o lămâie
► 50 ml smântână
► un borcan mic de gem de prune
► Preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă gălbenușurile și un praf de sare.
2. Zeama de lămâie, coaja de lămâie, smântâna, nucile și făina cernută se pun la sfârșit și se încorporează ușor.
3. Se obține un aluat moale, ușor de modelat. Se întinde o foaie în tava tapetată cu hârtie de copt. Se opreşte aluat şi pentru grilaj.
4. Peste foaie se pune un strat de gem de prune, apoi pe deasupra se împletește un grilaj din restul de aluat. Se coace până se rumeneşte frumos.