Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta. Astăzi am pregătit o minunată cremă de ciocolată cu zmeură. Este săţioasă, datorită ciocolatei, şi răcoritoare, datorită adaosului de zmeură. O adevărat deliciu pentru papilele tale gustative care se vor simţi în zi de sărbătoare.
Ingrediente (pentru 6 porţii):
150 g ciocolată menaj
1 ceaşcă cu lapte
3 gălbenuşuri
2 linguri zahăr tos
200 g smântână pentru frişcă păstrată la frigider
1 lingură zahăr pudră vanilat
300 g zmeură proaspătă
2-3 tablete de ciocolată albă pentru ornat
Mod de preparare:
1. Ciocolata rasă se pune într-un ibric cu laptele fierbinte şi se amestecă la foc mic, până se topeşte. Zmeura se spală, se curăţă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Gălbenuşurile, zahărul tos şi 2-3 linguri de apă se bat spumă la bain-marie, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu ciocolata topită.
3. Frişca se bate cu zahărul pudră vanilat, apoi se înglobează treptat în crema de ciocolată şi se lasă la rece 10-15 minute. Se serveşte cu zmeura proaspătă şi se ornează cu ciocolată albă rasă.