Căpşuni, ciocoltă. Ese clar! Desertul perfect!
Ce zice de combinaţia căpşune, ciocolată. Nu e nimic mai bune decât această combinaţie. Să vedem care este propunerea noastra pentru astăzi!
• 200 g căpşuni • 50 g ciocolată amăruie • 300 g făină • 2 linguri cacao • 3 linguri praf de copt • 1 ou • 1 gălbenuş de ou • 125 g zahăr • 1 pachet zahăr vanilat • 125 g unt • 275 g smântână Decor: 6 căpşuni mari, frumoase • 2-3 linguri de fistic mărunţit • 1 linguriţă bombonele albe, pentru ochi • migdale feliuţe (6 x 12 bucăţi), pentru picioare • 24 jeleuri galbene, subţiri, pentru antene
1. Căpşunile se spală, se taie în bucăţele şi se dau prin făină. Făina, cacaua şi praful de copt se amestecă, se încorporează oul şi gălbenuşul de ou, zahărul, zahărul vanilat, untul, smântâna şi, la sfârşit, căpşunile. 2. Aluatul se pune în formele speciale de brioşe şi se lasă la cuptor cca 25-30 de minute, la 180°C. Se scot şi se lasă să se răcească. 3. Ciocolata se rade mărunt, se topeşte pe baie de abur şi se pune deasupra brioşei. Până să se răcească complet, se presară fistic mărunţit. 4. Căpşunile se spală, se scot codiţele şi se taie pe jumătate, transversal. Se pun pe brioşa acoperită cu glazura de ciocolată mai întâi picioarele, din feliuţele de migdale, apoi se pune jumătatea de căpşună. Se lipesc ochii şi antenele buburuzei. Se poate servi simplu sau alături de ciocolată cu lapte.