Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
Timp de preparare: 30 minute
Timp de coacere: 25 minute
Ingrediente (pentru 12 bucăţi)
â–º12 roşii mijlocii
â–º3 linguri ulei
â–ºo ceapă
â–ºo telină mică
â–º2 ardei graşi
â–º200 g orez
â–ºo legătură verdeaţă (telină şi pătrunjel verde)
â–ºsare
â–ºpiper
1. Se curăţă orezul, se spală şi se lasă în ap\ rece. Se aleg roşii potrivit de mari şi se spală. Se taie un căpăcel în partea codiţei şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe.
2. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se călesc ceapa tocată mărunt, ardeiul gras şi ţelina, tăiate cubuleţe. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă orezul şi 200 ml apă fierbinte. Se acoperă şi se fierbe moderat 10 minute. Se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.
3. Cu această compoziţie se umplu roşiile, care se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se tornă apă cît să acopere roşiile pe jumătate şi se pune în cuptorul încins 20 – 25 minute.
Foto: Shutterstock