De ce să găteşti cu legume de toamnă

.

Acum e vremea să găteşti feluri de mâncare tradiţionale, cu legume de sezon: dovleac, cartofi, ceapă, fasole,linte, vinete, ţelină, roşii, plus verdeţuri. Arome îmbietoare de toamnă, gustoase şi hrănitoare
Din ce în ce mai mult se pune accentul pe o alimentaţie bogată în legume. Conţin toate categoriile de substanţe nutritive, nu îngraşă, au fibre, sunt gustoase şi uşor de preparat. Fă loc legumelor în meniul tău zilnic şi nu vei avea decât beneficii, atât tu, cât şi familia ta.

Sărace în calorii

100 g de legume aduc în medie 15-25 kcal. Mai mult, un studiu american a demonstrat că o salată consumată ca antreu sau crudităţi, mâncate înainte, diminuează aportul caloric total al unei mese. Cu cât salata sau porţia de crudităţi este mai mare, cu atât aportul caloric al mesei este diminuat. Cu 3 boluri de salată ca antreu, aportul caloric scade cu 12%, iar la 1 bol şi jumătate cu 7%.

Perfecte pentru sănătate

Nu mai e nici o noutate că legumele, alături de fructe, menţin starea de sănătate a organismului şi previn apariţia multor maladii. Fiind foarte bogate în antioxidanţi, previn bolile cardiovasculare. De asemenea, prin conţinutul de minerale şi oligoelemente, fortifică oasele.

    
Vedete din Romania Vedete internationale