►2 cutii de sardele conservateîn ulei ►200 g cuşcuş ►200 g mazăre congelată ►1 jumătate ardei gras roşu ►1 căţel de usturoi ►sare ►1 lingură de pătrunjel verde tocat ►1 lămâie ►4 linguri ulei ►1 lingură de bulion ►sare, piper ►2 roşii
Mod de preparare
1. Se scot sardelele din cutie şi se pun să se scurgă de uleiul în care au fost conservate. 2. Peştele se stropeşte apoi cu zeama de la o jumătate de lămâie, amestecată cu o lingură de ulei. 3. Se presară pătrunjelul tocat şi usturoiul tăiat mărunt. Se lasă să se marineze timp de 30 de minute. 4. Între timp, se fierbe cuşcuşul, conform indicaţiilor de pe ambalaj. 5. După ce s-a fiert, cuscusul se răsfiră cu ajutorul unei furculiţe. 6. Se amestecă zeama de la cealaltă jumătate de lămâie cu trei linguri de ulei şi cu o lingură de bulion şi se adaugă în cuşcuş. Se amestecă. 7. Ardeiul gras se curăţă de seminţe, se taie cubuleţe şi se amestecă în cuşcuş. Se adaugă şi mazărea, după ce a fost opărită câteva minute în apă cu sare. 8. Se aranjează cuşcuşul cu legume pe un platou şi se garniseşte cu sardelele marinate. 9. Mâncarea se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde tocat.
Foto: Shutterstock