Cum se fierbe corect un ou

.

ou-fiert

Cu gaură în coajă sau fără?

Unii oameni fac o gaură mică la capătul mai mare al oului, cu un ac, înainte de a-l pune la fiert. În mod evident, gustul oului nu se schimba, însă va arăta mai bine când este curăţat.

La capătul mare al unui ou există o mică pungă de aer care în timpul fierberii se încălzeşte, îşi măreşte volumul şi apoi iese prin porii din coajă. Dar până când se întâmpla asta, albuşul e deja coagulat, astfel că oul rămâne cu un capăt turtit.
Dacă ai invitaţi la masă şi vrei ca ouăle fierte să arate perfect, ia un ac şi dă o gaură mică în partea mai mare a oului. Astfel aerul din el va avea un loc pe unde să iasă rapid, înainte să se coaguleze albuşul, iar oul fiert şi curăţat va avea două capete rotunjite.

În plus, această gaură în coajă face ca apa să pătrundă în ou, între coajă şi conţinut, astfel că la sfârşit va fi mai uşor de curăţat.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton