Cum se face budinca sticky toffee, desertul preferat al lui Kate Middleton

.

Kate Middleton este un mare fan al unei budinci care se găsește la un pub din apropierea casei părinților ei. Prințesa de Wales obișnuiește comande budinca sticky toffee de fiecare dată când iese în oraș.

Soția Prințului William iubește această budincă ce este preparată la Old Boot Inn din Stanford Dingley, un sat din Berkshire, Anglia.

Preparatele preferate ale lui Kate Middleton

Chef-ul Rody Warot, cel care se ocupă de delicioasele preparate care ies pe ușa restaurantului, a declarat în urmă cu ceva timp pentru People că locația este foarte apreciată și datorită celor două șeminee care se află acolo.

Iar delicioasa mâncare a fost cea care a atras-o acolo pe Kate Middleton și familia sa, în repetate rânduri, atât pentru prânz cât și pentru cină.

„Kate este întotdeauna discretă și mereu complimentează preparatele cu bunătate”, a spus Warot.

„Preparatele ei preferate sunt pate-ul pe brioșă prăjită sau smochine fripte pe șuncă de parma cu chutney de mere picant, precum și creveți și linguine cu ciuperci sălbatice”, a dezvăluit bucătarul.

Cât despre desert, chef-ul a precizat că Prințesa de Wales iubește budinca sticky toffee.

„Și pentru desert preferata ei este budinca sticky toffee. Este umedă și spongioasă”, a spus Warot.

Citește și: Kate Middleton este la fel ca orice altă mamă. Tradiția care o ține trează de zilele de naștere ale copiilor ei

Citește și: Kate Middleton a fost catalogată drept „dezamăgitoare”. Alegerile pentru care a fost jignită public de un fost editor Vogue

Citește și: Kate Middleton, cum nu a mai fost văzută. Clipul cu prințesa cântând într-o piesă școlară a devenit viral / Video

Citește și: Regula pe care Kate Middleton și Meghan Markle au încălcat-o la Wimbledon. Accesoriul pe care nu ar fi trebuit să-l poarte

Cum se prepară sticky toffee

Ingredinte

200 grame curmale fără sâmburi, tocate

1 ¼ căni de apă fierbinte

½ cană cu unt moale (3 linguri jumate pentru aluat, restul pentru uns tigaia)

1 cană zahăr brun

2 ouă

2 linguri melasă neagră

1 lingură sirop de trestie

1 linguriță vanilie

2 căni făină cu praf de copt

1 lingură bicarbonact de sodiu

Ingrendiente pentru sosul toffee

½ cană zahăr tos

7 linguri unt

170 gr. Smântână dublă englezească

Mod de preparare budincă Sticky Toffee

  1. Într-un castron, acoperiți curmalele cu apă fierbinte. Îl lăsați deoparte.
  2. Preîncălziți cuptorul la 190 grade. Puneți o tavă cu apă în cuptor.
  3. Ungeți cu unt o tavă de aproximativ 23×23 centimetri și pudrați-o cu făină. Într-un castron bate cu mixerul cele 3 linguri și jumătate de unt cu zahărul, până se omogenizează. Bate ouăle, pe rând, apoi adaugă melasa, siropul de trestie și vanilia. La viteză mică se adaugă făina.
  4. Se pasează curmele cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se adaugă bicarbonatul și se adaugă acest amestec pentru aluat. Se toarnă totul în tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau până când aluatul devine ferm. Se scoate din cuptor și se lasă puțin la răcit.
  5. Între timp se prepară sosul. Într-o cratiță, la foc mediu, se topește zahărul și untul până când amestecul capătă o culoare asemănătoare cu chihlimbarul. Adaugă încet smântâna dublă. După ce ai încorporat toată smântâna gătește amestecul până când sosul este suficient de gros pentru a acoperi o lingură.
  6. Taie părjitura în pătrate și servește-o cu sos și înghețată de vanilie.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton