Dacă îți dorești să gătești mai bine nu e de ajuns doar să înveți rețete noi, inedite sau exotice. Acestea sunt ideale pentru ocazii speciale, însă nu ar trebui să te limitezi la ele. Ca să te bucuri mai des de competențele tale în bucătărie, este mai eficient să perfecționezi acele rețete populare, pe care le prepari des. Cine spune că rețetele clasice nu pot fi îmbunătățite? Cu câteva trucuri simple, poți găti mai bine și te poți bucura de mâncăruri mai gustoase.
Pizza
Baza pentru orice pizza reușită este aluatul. Dacă acesta este prea tare sau prea gros, ingredientele nu pot fi puse în valoare. Pentru o pizza gustoasă făcută în casă, e bine să respecți câteva reguli. Cea mai importantă este să urmezi cu precizie cantitățile și proporțiile specificate în rețeta de aluat de pizza. E indicat să folosești instrumente de măsurare, precum o cană gradată și un cântar de bucătărie. Astfel, nu va trebui să aproximezi cantitățile și vei obține un blat la fel de bun de fiecare dată când faci pizza.
Paste
Pastele sunt ușor de gătit și, de aceea, pot reprezenta o opțiune rapidă pentru masă. Ca să te bucuri mereu de paste gustoase, e bine să urmezi câteva reguli. În primul rând, nu termina de gătit înainte ca sosul să fie gata. Altfel, acestea vor fi mai uscate și mai tari. Scurge pastele cu câteva minute înainte să fie gata, iar apoi adaugă-le peste sos și gătește-le încă două, trei minute, așa cum recomandă și Greatist.
În al doilea rând, nu adăuga cașcaval sau parmezan peste ele în timp ce încă se gătesc. Temperatura ridicată va afecta textura cașcavalului, iar pastele nu vor fi la fel de bune. E preferabil să îl adaugi la câteva momente după ce le-ai luat de pe foc.
Salată
Gustul salatei tale poate fi mult mai bogat cu câteva schimbări mici. Cel mai mare impact îl vor avea ingredientele alese. E important ca ele să fie proaspete și ar fi ideal să fie și de sezon. Apoi, nu te limita la salată verde, ci folosește mai multe verdețuri. Poți include salată iceberg, salată romaine, spanac, rucola, valeriană și multe altele. În plus, cele mai multe salate devin mai gustoase dacă adaugi și câteva fire de varză. Nu uita să adaugi și o sursă de proteine. Și în acest caz, ai la dispoziție multe opțiuni: pui la grătar, pește (ton, somon), fasole, linte, nuci sau semințe.
Nu în ultimul rând, încearcă să realizezi un echilibru între texturi. Dacă incluzi ceva moale și cremos, precum brânză sau avocado, adaugă și câteva ingrediente mai crocante, așa cum sunt crutoanele și nucile.
Clătite
Unul dintre cele mai rapide și mai populare deserturi, clătitele sunt extrem de versatile. Fie că le faci subțiri sau pufoase, e bine să ții cont de câteva lucruri ca să îți iasă mereu delicioase. Nu începe să faci clătitele înainte ca tigaia să se fi încins bine. De altfel, o tigaie de calitate este esențială pentru clătite reușite. Aceasta ar trebui să fie anti-aderentă și să distribuie în mod egal căldura, astfel încât să eviți situațiile neplăcute în care clătitele se lipesc, se rup și nu sunt gătite uniform.
În plus, atunci când faci clătite pufoase, așa cum sunt cele americane, australiene sau japoneze, e bine să verifici prospețimea prafului de copt. Dacă acesta este vechi sau expirat, îți va compromite clătitele.
Sursă foto: Shutterstock, Pexels, Unsplash
Ultima modificare iulie 27, 2018 3:15 pm