Cum să faci un ou poşat ca la MasterChef

.

De când emisiunile culinare sunt la mare căutare, gusturile românilor în materie de gastronomie au început să devină mai rafinate, gospodinele dorind să încerce şi reţete inedite. De aceea îţi prezentăm azi cum să faci un ou poşat ca la MasterChef.

Pentru a face un poşat ca la MasterChef în propria bucătărie ai nevoie doar de câteva elemente: un ou sau mai multe, 2 linguri de oţet alb, o oală de mică adâncime şi o paletă perforată de bucătărie.

Umple vasul cu vreo 7 centimentri de apă în care ai turnat oţet şi încălzeşte-o până la punctul de fierbere (atunci când se formează bule mici), fără a o lăsa să dea în clocot. Mestecă de câteva ori în lichidul fierbinte, apoi adaugă oul crud (de preferat ar fi să foloseşti ouă proaspete, pentru ca albuşul şi gălbenuşul să nu se separe în apă).

După 2-3 minute scoţi oul din vas cu o paletă perforată şi îl aşezi pe un prosop de hârtie să se scurgă de apă, apoi acesta poate fi servit.

Chiar dacă pare simplu la prima vedere, nu te descuraja dacă nu-ţi va ieşi un ou poşat ca la MasterChef de la cea dintâi încercare. Important este să perseverezi şi să urmezi întocmai instrucţiunile.

    
Vedete din Romania Vedete internationale