Negresa este unul dintre cele mai iubite deserturi din România. Pufoasă, delicioasă și cu o aromă intensă de ciocolată, atât cei mici, cât și cei mari așteaptă cu nerăbdare să fie scoasă din cuptor pentru a o savura. Aceasta este rețeta de negresă a mamei mele, o rețetă cu care nu ai cum să dai greș. Este ideală pentru mesele în familie sau de sărbători, atunci când te strângi în jurul bradului împreună cu toți cei dragi.
Cuprins
Cea mai pufoasă și delicioasă rețetă de negresă
Negresa este o prăjitură care reușește să cucerească întreaga familie, chiar și pe cei mai mici mofturoși. Niciodată nu am dat greș cu această rețetă pe care o am de la mama mea, cu care ne răsfăța în weekenduri sau de sărbători.
Ingrediente negresă cu ciocolată
Pentru această rețetă este nevoie de câteva ingrediente simple, pe care le găsești cu ușurință în orice bucătărie.
- 4 ouă
- 1 pachet de unt / margarină
- 1 praf de copt
- 400 gr zahăr
- 50 gr cacao
- 230 gr făină
- 10 linguri lapte
- 100 grame ciocolată cu lapte / neagră
Citește și: Gabriela Cristea a dezvăluit cum face cele mai pufoase gogoși. Rețeta cu care nu ai cum să dai greș
Mod de preparare
Laptele, zahărul, cacaua și untul se pun într-o cratiță, pe foc. După ce s-a topit untul se adaugă ciocolata ruptă în cubulețe pentru a se topi mai repede. Se amestecă bine și din momentul în care începe să fiarbă se mai lasă pe foc timp de 5 minute.
Din această compoziție se păstrează 10-15 linguri, într-o cană.
Compoziția se lasă la răcorit, iar între timp se separă ouăle și albușurile se bat spumă.
Citește și: Creveți în unt, după rețeta Laurei Cosoi. Actrița își răsfață familia cu preparate delicioase
Citește și: Elwira Petre, rețeta celui mai delicios tort de ciocolată. Este ideal pentru masa de sărbători
În compaoziție se adaugă, pe rând, gălbenușurile, albușurile și faăină amestecată cu praful de copt.
Se încorporează totul cu o spatulă sau cu un tel, cu mișcări de sus în jos.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 minute sau până ce trece testul scobitorii.
Imediat ce este scoasă din cuptor, peste negresă se pune compoziția păstrată în cană.
Se lasă la răcorit, se porționează și se savurează cu poftă. Dacă doriți, puteți pune pe deasupra puțin cocos sau fulgi de migdale prăjite.
Sursă foto: Arhivă personală
Ultima modificare decembrie 10, 2024 5:47 pm