Cum prepară Cristina Șișcanu pizza cu de toate care nu îngrașă

.

Pizza se numără printre cele mai îndrăgite feluiri de mâncare la nivel mondial. Fie că este clasică, tradițională, vegetariană sau cu topinguri la alegere, ne place pizza pentru că este foarte gustoasă, se poate mânca oriunde, oricum și este un preparat de care te poți bucura atât singur, dar și cu prietenii sau familia.

Pizza este un aliment bogat în calorii și grăsimi și este interzis în curele de slăbire. Așadar, ce facem atunci când suntem la dietă și ni se face poftă de pizza?

Facem exact la fel cum face Cristina Șișcanu, care își monitorizează momentan cu atenție silueta, dar totuși își permite să mănânce pizza. Vedeta de televiziune  a descoperit un mod inedit de a găti pizza, în așa manieră încât acest preparat delicios să nu se transforme într-o bombă calorică. Secretul stă în blat și în modul în care alegem brânza și mezelurile pentru ea.

Cristina Șișcanu a postat pe rețelele de socializare o rețetă de pizza pe care e a testa-o și o recomandă cu încredere.

Cum prepară Cristina Șișcanu pizza cu de toate care nu îngrașă

Cum prepară Cristina Șișcanu pizza cu de toate care nu îngrașă

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 400-500g dovlecei (cântăriţi întregi)
  • 20g parmezan
  • 50g făină de ovăz
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă usturoi granulat
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • sare
  • unt/ulei pentru uns tava

Pentru topping:

  • 1 mozzarella light
  • roşii cherry
  • măsline verzi
  • porumb
  • busuioc
  • pastă de roşii
  • 100 g prosciutto

Citeşte şi: Rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate delicioase

Citeşte şi: Piperchi țârgâsiti – Rețeta celui mai simplu și apreciat fel de mâncare de la cununia Simonei Halep

Citeşte şi: Reteța cu care Andreea Ibacka l-a impresionat pe Cabral: „A lins și farfuria de-a tocit smalțul!”

Citeşte şi: Cristina Șișcanu are o rețeta dietetică de paste cu brânză: „E cina mea care nu îngrașă!”

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se curăță și se dau prin răzătoare. Se presără peste ei puţină sare pentru a elimina surprlusul de apă și se lasă la odihnit 20 de minute. Urmează prepararea blatului: se amestecă dovleceii storși de apă, cu parmezanul, făina de ovăz (obținută din fulgi de ovăz râșniți), usturoiul pisat, ierburile aromatice și oul bătut.

Compoziția rezultată se așează uniform, în formă de blat de pizza, într-o tavă unsă. Blatul se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute.

Când blatul s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se lăsă să se răcorească.

Blatul răcorit se unge cu pastă de roşii şi se pun peste el felii de mozzarella, prosciutto, roşii cherry şi măslinele verzi. La final, se presară câteva boabe de porumb. Pizza se mai ține în cuptor pentru 10 minute. Poftă bună!

Descoperă și cum să faci cel mai bun aluat de pizza

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton