Pasca se numără printre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Paște. Anul acesta, la mare modă este pasca fără aluat, care se face foarte rapid și este mai ușoară, dar la fel de delicioasă ca varianta tradițională. Chef Sorin Bontea a postat în mediul online modul în care prepară el pasă fără aluat pentru aceste sărbători pascale. Pentru a-i da o aromă cu totul deosebită, Chef Bontea folosește în rețeta sa esență de vanilie cu aromă de Bourbon.
Haideți să descoperim cum prepară Chef Sorin Bontea pasca fără aluat:
Batem ouăle şi zahărul cam 2 minute. Este o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Până acum am pus 4 ouă, 250 de grame de zahăr tos, am pus 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi 700 de grame de brânză dulce. Este foarte important la această reţetă compoziţia să fie cât mai omogenă. Adaug smântâna și untul la temperatura camerei. Apoi, esenţa de vanilie, zeama de la o jumătate de lămâie și coaja rasă de la o lămâie întreagă.
Adaug şi făina, puţin câte puţin, să nu facă cocoloaşe. Iar apoi, grişul. Pun şi stafidele, pe care le-am hidratat deja cu un pic de apă caldă peste ele. Să știți că este gata. Cât a durat? 10 minute? Nici măcar!
Acum iau o formă de copt, asta este de 24 de centimetri ca diametru, pe care am tapetat-o cu puţin unt, puţin zahăr şi puţină făină. Şi acum punem totul în formă. Gata, o bag la cuptor 160 de grade, timp de o oră, o oră şi 10, depinde foarte mult de cuptor.
După 60 de minute de stat la cuptor, cam aşa arată. Foarte frumos. Încă este puţin călduţă, dar merge tăiată, aşa că hai să vedem ce am făcut. Cam aşa cred că ajunge pentru o porţie. Ia uite! Mamă cum miroase! Am pus şi lămâie şi zahăr pudră. Poftă bună!