Pentru perioadele de post (că tot ne aflăm în postul Sfintei Marii), pentru cei care nu se dau în vânt după legume, dar știu să aprecieze o garnitură delcioasă lângă friptura preferată, ori pentru cei gurmanzi care vor mereu să se delecteze cu un fel de mâncare savuros, avem o sugestie inedită: ratatouille.
Ce ziceți de o porție delicioasă de ratatouille preparat din legume proaspete și gustoase după rețeta celebrului jurat de la “Chefi la cuțite”, Florin Dumitrescu.
Dovleceii, vinetele și ardeii grași se taie cuburi și se prăjesc separat, pe rând. Se taie ceapa și usturoiul mărunt și se prăjesc într-un vas ce va putea fi introdus, mai târziu, la cuptor.
Se adaugă în vas restul legumelor deja prăjite. Roșiile se dau pe răzătoare și se pun peste legume. Se amestecă totul foarte bine, se adaugă o foaie de dafin și se dă la cuptor, timp de jumătate de oră, la foc mediu.
După cele 30 de minute, se scoate vasul din cuptor, se presară peste legume cimbru și busuioc proaspăt tocate, se amestecă totul bine și se poate servi. Poftă bună!