Dulciurile sunt un pretext de bucurie în orice moment al zilei. Chiar dacă ținem post sau avem o dietă care nu include alimente de origine animală nu înseamnă că nu ne putem bucura de o gustare dulce delicioasă atunci când avem poftă.
Chef Florin Dumitrescu a propus o rețetă de desert special pentru perioadele în care postim, dar și pentru vegetarieni. Desertul testat și recomandat de fostul jurat de la “Chefi la Cuțite” se face din unul dintre cele mai ieftine ingrediente – mălaiul. Prăjitura de post cu mălai, aromatizată cu portocală, este un preparat pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicios.
Prăjitura de post cu mălai, după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu
Punem într-un bol făina și mălaiul cernute, zahărul pudră, praful de copt, bicarbonatul, laptele de migdale și se amestecă bine. În timp ce omogenizați compoziția, adăugați coaja rasă de la o portocală. Compoziția rezultată se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ține la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, pentru circa 25 – 30 de minute (până trece testul scobitorii). Cât timp prăjitura este în cuptor, pregățiți siropul amestecând într-o crăcioară, pe foc, zahărul cu sucul unei portocale până la topirea completă a acestuia.
După coacere, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă 1-2 minute până să o scoateți din tavă, să se întărească puțin. Blatul se așează pe o farfurie sau un platou și se însiropează cât este fierbinte. La sârșit, se ornează cu câteva feliuțe de portocală. Prăjitura trebuie lăsată să se răcească total înainte de a putea fi consumată. Poftă Bună!