Cum prepară Chef Cătălin Scărlătescu mucenicii muntenești

.

Ne aflăm la începutul lunii martie și nu avem cum să nu vorbim despre mucenici. Fiecare gospodină are, probabil, o rețetă preferată de mucenici, dar știm că sfaturile și secretele culinare nu strică niciodată, așadar vă vom spune în clipele următoare cum pregătește Chef Cătălin Scărlătescu acest preparat tradițional.

Mucenici muntenești în zeamă – Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Ingrediente pentru aluatul de covrigei

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 100 ml de ulei
  • 50 g drojdie
  • zahăr vanilat
  • un praf sare

Ingrediente pentru zeamă

  • trei litri de apă
  • 800 g nuci măcinate
  • 350 g zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o lingurița cu scorțișoară
  • zahăr vanilat
  • esenţă de rom
  • un praf de sare

Cum se prepară mucenici muntenești în zeamă după rețeta lui juratului din show-ul culinar “Chefi la cuțite”

Făina se pune într-un vas mare. Se face o gaură în mijlocul cantității de făină în care se pun drojdia, zahărul vanilat, sarea, uleiul și puțină apă călduță. Se amestecă totul și se formează un aluat care se frământă bine, după care se lasă la crescut, timp de câteva minute.

Citeşte şi: Mucenici moldovenești, rețeta lui Radu Anton Roman

Coca se întinde bine pe un blat de lucru pe care s-a presărat făină, cu ajutorul unui sucitor, după care se taie în fâșii subțiri, din care se formează mucenicii, în formă de opturi mici. Covrigeii se fierb câteva minute, se scurg cu ajutorul unei site și se bagă la cuptor, la foc potrivit, până capătă o nunanță ușor aurie. Se scot din cuptor și se lasă la răcit și întărit peste noapte.

Într-o oală încăpătoare se pun trei litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se adaugă zahărul, coaja de lămâie, scorțișoara, zahărul vanilinat, esența de rom, praful de sare, iar apoi mucenicii și nuca măcinată. Se mai lasă la cloclotit 1-2 minute, apoi se oprește focul și se acoperă oala cu un capac. Poftă bună!

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton