Cum să faci o budincă pufoasă cu lămâie din numai 5 ingrediente

.

Învaţă să faci o super budincă pufoasă şi aromată cu lămâie din numai 5 ingrediente, care se află în orice bucătărie de gospodină.
 
Dacă nu ai timp şi tocmai ai aflat că îţi vin musafiri, sau dacă vrei să prepari ceva gustos pentru desert, dar ai ajuns târziu acasă de la muncă, cea mai bună soluţie este o prăjitură rapidă. Încearcă această reţetă rapidă de budincă cu lămâie din numai 5 ingrediente de prin casă.

Ingrediente:

50 grame unt la temperatura camerei
100 grame zahăr tos
2 lămâi mari, spălate bine
2 ouă la temperatura camerei
150 grame făină care creşte singură (sau făină şi un plic de praf de copt)
Pentru servit:
Frişcă, coajă de lămâie rasă, fructe proaspete

Mod de preparare:

Unge o tavă specială de budincă, sau un vas de yena cu puţin ulei. Dacă este cazul, tapetează tava cu hârtie de copt.
Amestecă untul, zahărul şi coaja de la lămâi până devin o spumă pufoasă. Adaugă ouăle, câte unul, amestecând cu un mixer. Adaugă făina în ploaie şi amestecând mereu. Adaugă 1/3 din sucul de lămâie şi continuă să amesteci până la omogenizare.
Toarnă compoziţia în formă/tavă şi acoperă forma cu hârtie de copt şi folie de aluminiu. Leagă marginile vasului cu sfoară, pentru a nu pătrunde apa înăuntru pe timpul fierberii.
Pune vasul într-un vas mai mare, umplut până la jumătate cu apă clocotită (bain marie) şi pune la fiert circa 90 minute, cu capac, pentru a menţine temperatura. Completează vasul cu apă astfel încât să nu se evapore pe timpul fierberii.
Ridică vasul din cratiţa mai mare şi scurge-l de apă, înainte să desfaci legătura. Răstoarnă budinca pufoasă cu lămâie din numai 5 ingrediente pe un platou şi ornează cu coajă de lămâie, fructe sau frişcă.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale