Culinar: La ce foloseşti rădăcina de hrean

.

Folosit încă de pe vremea dacilor, care îl numeau „usturonilă”, hreanul dă o savoare deosebită alimentelor.
Nu mai punem în discuţie calităţile sale pentru sănătate, fiind deja arhicunoscute. Pentru că acum e vremea hreanului, îţi vom pune la dispoziţie câteva reţete care au ca ingredient principal hreanul.

Aperitiv picant
Hreanul se poate combina cu legume sau brânzeturi din care obţii creme delicioase, pe care le poţi mânca ca atare sau drept garnitură lângă carne sau legume. Pentru o cremă de mazăre, ai nevoie de 300 g mazăre din conservă, puţin cimbru şi rozmarin, 6 linguri de unt topit, 3 linguri cremă de brânză, 1 lingură hrean ras şi hrean ras pentru decor, sare şi piper. Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează până se obţine o pastă moale fină şi omogenă. Pune sare şi piper, după gust. O poţi servi decorată cu hrean ras. Se poate mânca pe pâine sau cu carne de pui şi de vită.
Găluşte savuroase
Aceste găluşte pot fi servite împreună cu friptură de vită la cuptor. Pentru găluşte ai nevoie de: 75 g făină, 75 g unt, 75 g pesmet, 2 linguri de hrean ras, 1 albuş de ou, sare, piper, cimbru şi rozmarin. Amesteci făina cu untul, pesmetul şi hreanul ras, la care adaugi albuşul bătut şi condimentele. Din compoziţie se fac găluşte, care se coc în baie de aburi.
SOS DE HREAN
Pentru sosul de hrean, se aduce la fierbere o cutie de smântână pentru gătit (32% grăsime) şi se adaugă 2 linguriţe de hrean ras fin, sare şi piper alb, după gust. Dacă ai mai puţin timp la dispoziţie, poţi folosi pentru sos şi hrean deja ras din borcanul ţinut la frigider.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton