Încearcă şi tu o prăjitură foarte cunoscută şi uşor de făcut: crumble. Azi îţi propunem varianta cu prune.
Ingrediente
Pentru aluat:
►200 g unt
►200 g zahăr brun
►350 g făină
►100 g nucă măcinată
►un praf sare
►un kg prune
Pentru umplutură:
►100 g unt
►un plic zahăr vanilat
►o linguriță scorțișoară
►coaja de la o lămâie
►o lămâie
►3-4 linguri zahăr
Preparare:
1. Se cerne făina, se adaugă nuca măcinată, untul, sarea, zahărul și se frământă bine. Se lasă aluatul la rece în frigider.
2. Separat, se spală și se curăță prunele de sâmburi. Se topește untul, se călesc prunele cu zahărul. Se adaugă zeama și coaja de lămâie și, la final, zaharul vanilat.
3. Se ia aluatul și se dă pe răzătoarea mare. Se așază un strat de aluat ras, unul de prune etc.
Se presară scorțișoară și, la final, un alt strat de aluat. Se presară zahăr brun şi se coace până se rumeneşte frumos.
Ultima modificare octombrie 8, 2019 9:36 am