Crostini cu roşii, ciuperci şi măsline

.

Crostini cu roşii:
►500 g roşii
► 2 fire de ceapă verde
► 1 căţel de usturoi
► 2 linguri oţet balsamic
► 4 linguri ulei de măsline
► ½ salată rucola
► sare, piper
Crostini cu ciuperci:
►250 g ciuperci
► 1 ceapă
► ½ legătură pătrunjel
► 1 lingură ulei de măsline
► 2 linguri unt
► 1 lingură zeama de lămâie
► sare, piper
Crostini cu măsline:
►2 bucăţi de file de sardine din conservă
► 2 căţei de usturoi
► 150 g măsline negre
► 1 lingură muguri de pin
► 6 linguri ulei de măsline
► 2 linguri suc de lămâie

► Crostini cu roşii: Roşiile se spală, se taie în patru, se scoate cotorul, apoi se toacă mărunt. Cepele şi usturoiul se curăţă, apoi se toacă mărunt. Se amestecă bine cu roşiile, oţetul şi uleiul. Se pune câte o frunzuliţă de salată rucola pe fiecare felie de pâine, pe care se întinde apoi compoziţia de roşii.
►Crostini cu ciuperci: Ciupercile se spală şi se toacă mărunt, la fel şi ceapa şi pătrunjelul. Se încing uleiul şi untul într-o tigaie, se călesc ceapa, usturoiul şi ciupercile. Se scot, se amestecă cu zeama de lămâie şi cu pătrunjelul şi se întind pe feliile de pâine.
►Crostini cu măsline: Usturoiul se toacă mărunt şi se amestecă cu bucăţelele mărunţite de sardine. Se adaugă uleiul şi mugurii de pin şi se mixează un piure, care se stropeşte cu zeama de lămâie. Pâinea se taie felii de 1 cm grosime, care se prăjesc, apoi se ung cu compoziţia de măsline.
Încearcă şi această reţetă: crostini cu spanac şi iaurt
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale