Creveţi Scampi cu paste şi pâine

.

Chiar dacă „Shrimp Scampi” se referă de fapt la un fel de homar şi nu la creveţi, Scampi este termenul general valabil pentru un fel de mâncare din bucătăria americană…
care îmbină untul cu usturoiul şi cu vinul alb sec, alături de homari sau orice fel de creveţi, scrie GrilledShrimp.org.

Având în vedere că nu discutăm aici varietatea speciilor de creveţi, ci încercăm să pregătim o reţetă puteţi folosi orice crustaceu care vă place, dar aici imaginaţi-vă că avem un crevete uriaş la dispoziţie.

Ingrediente:

1.    un kilogram de creveţi decorticaţi
2.    10 căţei de usturoi
3.    4 linguri de coriandru tăiat mărunt
4.    1 linguriţa de fulgi de piper roşu
5.    2 linguri de unt
6.    4 linguri de ulei de măsline
7.    1 cană de vin alb sec
8.    Sare
9.    Piper negru
10.   Pătrunjel
11.   Sucul de la o lămâie
12.   Paste sau pâine

Mod de preparare:

Aceasta este o reţetă delicioasă care poate fi servită cu paste sau cu pâine cu usturoi.

Opţional: Luaţi o oală. Turnaţi apă în ea şi adăugaţi puţină sare. Puneţi apa la fiert şi adăugaţi pastele. După 8-10 minute pastele ar trebui să fie al dente (verificaţi indicaţiile de pe ambalaj). Scurgeţi pastele şi lăsaţi-le într-un castron.
În timp ce fierb pastele, pregatiţi-vă ingredientele pentru creveţii Scampi. Tăiaţi căţeii de usturoi în felii subţiri. Decorticaţi creveţii şi spălaţi-i cu apă. Tăiaţi pătrunjelul.

Luaţi o tigaie şi puneţi-o la încins la foc mare. Adăugaţi untul şi uleiul de măsline. Apoi puneţi usturoiul şi amestecaţi până îşi schimbă culoarea. Odată ce e făcut, adăugaţi fulgii de piper roşu peste usturoiul prăjit.

Turnaţi în tigaie vinul alb adăugaţi puţină sare şi fierbeţi la foc mare 2-3 minute. Apoi, puneţi creveţii decorticaţi în tigaie şi amestecaţi timp de 2-3 minute, tot la foc mare. Adăugaţi apoi şi coriandrul tăiat mărunt, piper şi amestecaţi.
Scoateţi pastele fierte pe o farfurie şi puneţi peste ele creveţii. Garnisiţi totul cu pătrunjel şi chemaţi musafirii la masă.

Sugestii:Creveţii Scampi pot fi serviţi şi cu pâine sau cu orez fiert. De asemenea, puteţi adăuga şi legume orezului pentru un plus de savoare. Dacă vă place să mâncaţi picant, adăugaţi mai mulţi fulgi de piper roşu sau chilli(călit în prealabil). O idee bună este şi sosul pesto.

Puteţi găti această reţetă şi petru raci sau cozi de homar. De fapt aceasta din urma ar respecta reţeta tradiţională. Prăjiţi uşor racii sau cozile de homar în unt nesărat şi … pofta bună!

Pentru iubitorii de fructe de mare, recomandăm aceste paste cu creveti!

Sursa: GrilledShrimp.org

Foto: Shutterstock

Ultima modificare iunie 22, 2020 4:05 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale