Cremă de conopidă

.

o conopidă mică; 3 linguri oţet; o linguriţă bicarbonat de sodiu; o ceapă mică; un litru lapte degresat; o lingură ulei de măsline; sare, piper, nucşoară, câteva fire de lemongrass

Fierbe conopida ruptă în bucheţele în apă cu oţet, sare şi bicarbonat, timp de 5 minute, apoi scurge bine. Căleşte ceapa tocată în ulei de măsline, adaugă apoi conopida şi înăbuş-o sub capac 5 minute. Adaugă laptele, condimentează cu sare şi lasă la fiert 20 de minute. Scoate conopida din supă, pasează-o, apoi adaugă zeama de supă puţin câte puţin, până la constenţa dorită. Serveşte supa caldă, condimentată cu piper şi nucşoară şi decorată cu lemongrass tăiat fin. Dacă foloseşti conopidă congelată, o poţi fierbe direct în lapte.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton