Cozonac cu nucă şi mac

.

Aluat:
► 500 g făină
► 42 g drojdie proaspătă
► 1 vârf de sare
► 70 g zahăr
► 250 ml apă călduţă
► 1 ou
► 150 g unt
Umplutură:
► 2 pachete seminţe de mac
► 125 ml lapte
► 50 g unt
► 1 linguriţă scorţişoară
► 50 g coajă rasă de lămâie/portocală
► 50 g stafide
► 50 g nuci tocate
► 1 ou
Decor:
► 125 g zahăr pudră
► 20 ml rom

► Drojdia se dizolvă cu zahărul în apa călduţă. Apoi se pun şi restul ingredientelor pentru aluat, se amestecă şi se ţine la cald, cca 30 de minute.
► Se pun seminţele de mac în lapte şi se lasă 5 minute să se înmoaie, după care se pun untul, scorţişoara, coaja rasă de lămâie şi portocală, stafidele, nucile şi oul şi se amestecă bine.
►Se întinde aluatul, apoi se pune umplutura, se rulează şi se închide la capete. Se înveleşte în hârtie de copt şi se coace 1 oră, la foc mediu. Se amestecă zahărul pudră cu romul şi se unge cozonacul cât e cald, cu o pensulă specială.
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton