Cornuleţe cu cremă de vanilie

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Timp de preparare:60 minute
Timp de coacere:25 minute

Ingrediente (30 bucăţi)

Aluat

â–º300 g făină
â–º 250 g unt
â–º sare
â–º6 linguri apă
â–ºo lingură zeamă de lămâie
â–º2 gălbenuşuri

Crema

â–º500 ml lapte
â–º4 linguri de făină
â–º 130 g zahăr tos
â–º3 gălbenuşuri
â–º20 g unt
â–ºesenţă de vanilie
â–ºcoajă de lămâie

1. Se cerne făina şi se amestecă cu untul, dar nu se frământă. Se adaugă apa în care s-a dizolvat sarea, zeama de lămâie, gălbenuşurile de ou şi se frământă. Se acoperă cu o folie şi se dă la rece jumătate de oră.

Se încinge cuptorul.

2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 0.5 cm şi se taie în fâşii late de 2 cm şi lungi de 20 – 25 cm. Se înfăşoară pe tuburi de tablă şi se pun într-o tavă. Se
coc în cuptorul încins 15 – 20 minute. Se scot de pe forme, se umplu cu cremă şi se ornează cu frişcă.

Crema de vanilie

Se amestecă 200 ml lapte rece cu zahărul, făina şi gălbenuşurile. Se adaugă restul de lapte fierbinte, în porţii mici, amestecând continuu. Se ţine pe foc până se întăreşte crema. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă untul bătut spumă, vanilia şi coaja de lămâie.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton