Cornete umplute cu cremă

.

Ingrediente
Pentru aluat:

l 2 ouă
l 9 linguri de zahăr
l 6 linguri ulei
l 6 linguri lapte dulce
l 1 praf de copt
l 1 linguriţă amoniac
l făină cât cuprinde pentru un aluat tare
Pentru cremă:
l 250 g margarină sau unt
l 250 g zahăr
l 3-4 linguri cacao
l 4 linguri făină
l 1 l lapte
l arome

Mod de preparare

1. Aluatul. Se freacă ouăle întregi cu zahărul, adăugându-se apoi, pe rând, uleiul, laptele, praful de copt şi amoniacul, stinse cu zeamă de lămâie sau oţet, apoi se adaugă făină până când se obţine un aluat tare.
2. Se întind apoi foi subţiri, se taie pătrate şi se modelează pe formele conice pentru cornete. Se coc la foc potrivit, iar după ce se răcesc, se umplu cu cremă.
3. Crema. Se amestecă zahărul cu făina şi cacaua, apoi se diluează cu 250 ml lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert, iar când începe să clocotească, se toarnă amestecul obţinut mai înainte.
4. Se fierbe până se îngroaşă, amestecând încontinuu, ca să nu se prindă şi să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă la răcit.
5. Apoi se integrează margarina şi aromele (vanilie, rom). După ce au fost umplute, cornetele se ornează cu zahăr pudră. Cornetele pot fi umplute şi cu cremă de vanilie.
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale