Invata sa prepari un desert delicios care poate fi servit si ca mic dejun, cu cornuri pufoase cu cirese.
►1 pliculeţ drojdie uscată ► 350 ml lapte cald ► 500 g făină ► 225 g zahăr ► un vârf de cuţit subţire de sare ► 1 pachet de unt ► 4 gălbenuşuri ► 2 albuşuri, opţional ► ½ kg cireşe
Încearcă şi reţeta noastră de negrese cu cireşe şi ciocolată
1 Se pregăteşte maiaua din lapte călduţ, zahăr şi drojdie. Se lasă 5 minute să lucreze. Se adaugă făina, sarea, untul la temperatura camerei şi gălbenuşurile. Se amestecă până se obţine un aluat elastic. Se acoperă vasul cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru o noapte. Sau, se lasă la crescut o oră şi jumătate şi se pune apoi o oră la frigider. 2 Pe o masă înfăinată, aluatul de la rece se întinde într-o foaie potrivit de groasă, din care se decupează cercuri cu o cană. Toate cercurile se pun apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, uşor unsă cu unt topit. Se lasă 30 de minute să crească. 3 După ce au crescut în tavă, în fiecare cerc se face o adâncitură cu ajutorul cupei unui polonic. Acolo se pun cireşe curăţate de sâmburi. Se ung cornurile cu albuşurile bătute şi se dă tava la cuptor gata încălzit şi se lasă timp de 15 minute. Când sunt aurii, sunt gata. Pudrează-le cu zahăr farin!