O reţetă simplă şi delicioasă ce merită încercată chiar azi!
►1 kg ciuperci champignon
► 4 căţei de usturoi
► 4 frunze de dafin
► 4 crenguţe rozmarin proaspăt
► 1 legătură busuioc
► 100 ml oţet balsamic
► sare
► 4 linguri ulei de măsline
► 1 lingură capere
► 4 ardei iuţi
► Ciupercile se curăţă foarte bine. Usturoiul se curăţă şi se lasă felii. Verdeţurile se spală şi se scurg de apă.
► Într-o cratiţă, se pun 400 ml de apă, usturoiul, verdeţurile, oţetul balsamic, 1 lingură de sare şi uleiul de măsline. Se adaugă şi ciupercile şi se lasă 3 minute la fiert. Se scot toate ingredientele şi se scurg bine de apă.
► Ciupercile se pun în borcane. Se adaugă caperele, verdeţurile şi ardeii iuţi întregi. Zeama răcită se toarnă deasupra. Se închid borcanele şi se lasă deoparte 2 zile. Ciupercile pot fi păstrate timp de 3-4 săptămâni.
Încearcă şi reţeta de ravioli cu ciuperci!
Foto: Northfoto