O reţetă simplă şi delicioasă ce merită încercată chiar azi!
►1 kg ciuperci champignon ► 4 căţei de usturoi ► 4 frunze de dafin ► 4 crenguţe rozmarin proaspăt ► 1 legătură busuioc ► 100 ml oţet balsamic ► sare ► 4 linguri ulei de măsline ► 1 lingură capere ► 4 ardei iuţi
► Ciupercile se curăţă foarte bine. Usturoiul se curăţă şi se lasă felii. Verdeţurile se spală şi se scurg de apă. ► Într-o cratiţă, se pun 400 ml de apă, usturoiul, verdeţurile, oţetul balsamic, 1 lingură de sare şi uleiul de măsline. Se adaugă şi ciupercile şi se lasă 3 minute la fiert. Se scot toate ingredientele şi se scurg bine de apă. ► Ciupercile se pun în borcane. Se adaugă caperele, verdeţurile şi ardeii iuţi întregi. Zeama răcită se toarnă deasupra. Se închid borcanele şi se lasă deoparte 2 zile. Ciupercile pot fi păstrate timp de 3-4 săptămâni. Încearcă şi reţeta de ravioli cu ciuperci!
Foto: Northfoto