Li se spune 112 fiindcă te salvează din situaţiile urgente, când ţi-e poftă de ceva bun şi dulce, dar nu vrei să te dedai exceselor. Au doar 103 calorii per bucată şi un…
… gust păcătos de bun şi intens, aşa cum ne imaginăm când vedem ciocolata curgând râuri-râuri de plăcere la TV. Le poţi prepara luni de cu seară, şi le poţi mânca pe parcursul săptămânii, după prânzul târziu luat când te întorci de la muncă. Ingrediente pentru 48 de bucăţi
200 g ciocolată cu lapte 200 g ciocolată amăruie, tăiată cubuleţe 50 g unt topit 1,5 căni făină 1/3 cană cacao 1,5 linguriţe bicarbonat 1-2 lingură de sare 3-4 cană de zahăr brun 3 ouă mari 1,5 linguriţă vanilie
Preparare:
Topeşte cele două feluri de ciocolată împreună cu jumătate din unt.
Adaugă ouăle şi vanilia, apoi amestecă bine şi înglobează înaceastă compoziţie, compoziţia de ciocolată pregătită la început. Las-o la frigider timp de o oră.
Cu un cleşte pentru îngheţată, creează sfere din compoziţie, plasându-le într-o tavă în care ai pus mai întâi hărtie de copt.
Coace bomboanele câte 9-11 minute în cuptorul încins şi fii atentă să nu le arzi.
Lasă-le să se potolească 2 minute în tavă înainte să le desprinzi.
Le poţi depozita într-o cutie metalică sau într-o bombonieră.
Sugestie Unica.ro: Poţi îmbogăţi bomboanele îmbrăcându-le în două-trei tipuri de glazuri cu ciocolată (neagră şi albă) şi diverse arome.
Calorii per porţie (1 bomboană): 103 Timp de prepaprare: 1 h 30 minute Buget aproximativ: 30 RON.