Chiar dacă suntem în vremea postului şi trebuie să ne abţinem de la tot ce ne place, asta nu înseamnă că trebuie neapărat să ne martirizăm şi să ne refuzăm chiar orice plăcere culinară.
Să te uiţi la TV la emisiunea sau serialul preferat e parcă mai plăcut atunci când ai ceva bun de ronţăit. Îţi propunem nişte chipsuri de post simplu de preparat şi delicioase.
Ingrediente pentru o porţie (3 persoane)
2 căni mălai măcinat mărunt
1 linguriţă sare
1 cană apă
30 g ulei de măsline
sucul de la o jumătate de lămâie
pudră de chili după gust
condimentele tale preferate
Mai ai nevoie şi de o tigaie de teflon şi de o sticluţă de plastic cu pulverizator.
Preparare
Din mălai, sare şi apă se face un aluat consistent, dar maleabil, care se întinde în foi subţiri de diametrul tigăii de teflon.
Tortilla se prăjeşte în tigaie pe ambele părţi până se rumeneşte. Se taie apoi în triunghiuri sau orice altă formă preferi. Triunghiurile se pun apoi într-o tavă de cuptor, pe o foaie de hârtie pentru copt.
În sticluţa cu pulverizator, se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie şi se pulverizează pe triunghiurile de tortilla.
Pe deasupra se presară pudra de chili şi condimentele.
Tava se dă la cuptor până când chipsurile se rumenesc şi devin crocante.
Se poate servi cu sosuri de post, cum ar fi ketchup sau guacamole.
Calorii per porţie: 148.5
Timp de preparare: 40 minute
Buget aproximativ: 15 lei
foto: Shutterstock