REŢETE de POST: Chiftele falafel

.

Învata sa prepari chiftelute pentru falafel dupa o reteta de mancare libaneza delicioasa.
Ingrediente:
► 300 g năut
►o ceapă
►un căţel usturoi
►câteva fire coriandru
►pătrunjel
►sare
►piper
►2 linguriţe chimen măcinat
►ulei pentru prăjit
►o linguriţă boia dulce
Încearcă şi rulouri libaneze

1. Cu o seară înainte de a pregăti aceste chiftele se pune năutul în apă rece la umflat pentru 12 ore. A doua zi, se clăteşte şi se scurge bine.
2. În robot, se pun boabele de năut umflate, ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi coriandrul şi se mixează până ce se obţine o pastă consistentă.
3. Se adaugă condimentele, se amestecă şi apoi se modelează chiftele de mărimea unei nuci.
4. Se prăjesc în baie de ulei încins şi se scot pe şerveţele de hârtie.

Ultima modificare noiembrie 6, 2019 6:28 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale