Este o rețetă de desert clasică, delicioasă, ce ne trimite cu gândul la copilărie și se numără printre preferatele celebrului jurat de la “Chefi la cuțite”, chef Florin Dumitrescu.
Laptele de pasăre, căci despre el vorbim, poate fi preparat de oricine, deoarece nu este un desert foarte sofisticat. Pentru a-i aduce un plus de savoare, dar și unul de originalitate, chef Dumitrescu a a els să pregătească desertul acesta într-un mod ușor diferit față de cel clasic.
Lapte de pasare – o abordare un pic diferită față de rețeta clasică, dar puteți să o folosiți ca bază pentru orice combinație de gust vă doriți! – a explicat juratul de la “Chefi la cuție”, îndreptul postării pe Facebook a rețetei de lapte de pasăre.
Separăm ouăle. Batem albușul spumă, în timp ce adăugăm zahărul treptat.
După care ne apucăm de zabayone la bain marie, setând plita pe inducție pe funcția sous-vide cu ajutorul senzorului la 79C. Batem gălbenușurile cu zahărul, iar în momentul în care s-a topit zahărul adăugăm și romul și continuăm să amestecăm până când obținem o spumă stabilă.
Între timp pregătim și sosul caramel pentru farfurie, lăsăm zahărul să se topească într-o crăticioară, după care flambăm cu rom.
Punem albușurile în ramequinele tapetate cu zahăr. După care băgăm la cuptor la aburi la 90C timp de 3 minute. După ce zabayonele este gata îl lăsăm în baie de gheață. Imediat ce albușul este gătit, îl punem direct peste zabayone, decorăm cu sosul caramel și servim. Folosiți această rețetă ca și bază, iar combinațiile de gust pe care le puteți face sunt infinite!