Lapte de pasăre preparat după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. „O abordare un pic diferită!”

.

Este o rețetă de desert clasică, delicioasă, ce ne trimite cu gândul la copilărie și se numără printre preferatele celebrului jurat de la “Chefi la cuțite”, chef Florin Dumitrescu.

Laptele de pasăre, căci despre el vorbim, poate fi preparat de oricine, deoarece nu este un desert foarte sofisticat. Pentru a-i aduce un plus de savoare, dar și unul de originalitate, chef Dumitrescu a a els să pregătească  desertul acesta într-un mod ușor diferit față de cel clasic.

Lapte de pasare – o abordare un pic diferită față de rețeta clasică, dar puteți să o folosiți ca bază pentru orice combinație de gust vă doriți! – a explicat juratul de la “Chefi la cuție”, îndreptul postării pe Facebook a rețetei de lapte de pasăre.

Citeşte şi: Rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate delicioase

Citeşte şi: Cum prepară Mirela Vaida cea mai gustoasă ciorbă cu 100 de perișoare

Citeşte şi: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

Citeşte şi: Cum prepară Cristina Șișcanu pizza cu de toate care nu îngrașă

Hadeți să descoperim, în clipele următoare, cum pregătește chef Florin Dumitrescu laptele de pasăre.

Ingrediente pentru 4-6 porții

Pentru decor:

  • 4 albușuri  
  • 4 linguri  zahăr

Pentru cremă:

4 gălbenușuri

200g zahăr

80ml  rom

Pentru sos:

120g zahăr

30ml rom

Mod de preparare:

Separăm ouăle. Batem albușul spumă, în timp ce adăugăm zahărul treptat.

După care ne apucăm de zabayone la bain marie, setând plita pe inducție pe funcția sous-vide cu ajutorul senzorului la 79C. Batem gălbenușurile cu zahărul, iar în momentul în care s-a topit zahărul adăugăm și romul și continuăm să amestecăm până când obținem o spumă stabilă.

Lapte de pasăre preparat după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. "O abordare un pic diferită!"

Între timp pregătim și sosul caramel pentru farfurie, lăsăm zahărul să se topească într-o crăticioară, după care flambăm cu rom.

Punem albușurile în ramequinele tapetate cu zahăr. După care băgăm la cuptor la aburi la 90C timp de 3 minute. După ce zabayonele este gata îl lăsăm în baie de gheață. Imediat ce albușul este gătit, îl punem direct peste zabayone, decorăm cu sosul caramel și servim. Folosiți această rețetă ca și bază, iar combinațiile de gust pe care le puteți face sunt infinite!

Foto – captură Youtube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton