Desertul ideal pentru fanii ciocolatei este acesta: cel mai cremos cheesecake. Și nu numai. Se face fără coacere, cu minimum de efort. Dacă respecți întocmai pașii de mai jos (text plus video), nu ai cum să dai greș. Dacă vrei ca gustul ciocolatei să domine, poți folosi pentru blat, în loc de biscuiți simpli, biscuiți cu ciocolată sau biscuiți cu cremă.
Pregătește o tavă cu pereți detașabili. Tapeteaz-o cu hârtie de copt. Scoate ingredientele și lasă-le să ajungă la temperatura camerei.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, macină biscuiții până devini fini aproape ca o făină. Adaugă untul topit (sau moale) și amestecă bine până la omogenizare. Tapetează uniform tava mai devreme pregătită, cu blatul de mai sus. Dă la frigider.
Cu ajutorul unui mixer, bate crema de brânză cu zahărul până la omogenizare. Pune pliculețul gelatină în apă rece, apoi, amestecând, topește-o la bain-marie.
Pune ciocolata și smântâna de gătit într-un bol. Topește-le la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, amestecând cu o spatulă până la omogenizare. Combină cu crema de brânză până la omogenizare. Adaugă și gelatina dizolvată. Amestecă bine.
Scoate blatul, pune crema de ciocolată uniform deasupra și dă la frigider, timp de 3-4 ore.
Pentru decorat, poți rade deasupra niște ciocolată sau poți pune niște fructe de pădure proaspete.
Cameraman: Robert Hanciarec Editor video: Marius Tatu