Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
timp de preparare: 10 minute timp de coacere: 40 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
– 200 g ton din conservă în ulei – 4 ouă mari – 2 linguri amidon de porumb – 200 g smântână groasă – 10 g unt – sare, piper
Pentru sos de roşii:
– 200 g suc de roşii – 1-2 căţei de usturoi – 1 frunză dafin – 1 linguriţă oţet – sare, piper
1. Se bat ouăle ca pentru omletă. 2. Se adaugă smântâna şi cele două linguri de amidon de porumb şi se amestecă. 3. Peştele se scoate din cutie şi se scurge de ulei, apoi se taie în bucăţi mai mici şi se integrează în compoziţia de ouă şi smântână. 4. Se sărează şi se piperează după gust, după care se toarnă amestecul în forma de chec unsă cu unt. 5. Forma se pune în alt vas cu apă caldă – atât cât să nu ajungă la chec – şi se introduce în cuptor pentru 40 de minute. 6. Se serveşte fie cu felii de lămâie, fie cu sos picant de roşii. Sosul de roşii: se fierb toate ingredientele timp de 5-10 minute.