Cele mai utile trucuri culinare

.

Vezi cum poţi să curăţi un avocado, cum scapi de mirosul de peşte şi alte trucuri culinare foarte utile oricărei gospodine.
Cum curăţi uşor un avocado
Pentru a facilita curăţirea unui avocado, încălzeşte-l timp de câteva minute în mâini şi apoi coaja se va curăţa, practic, singură.

Cum înlături aciditatea roşiilor
Pune un morcov întreg în timp ce fierb roşiile, pe care îl scoţi după fierbere. Morcovul va absorbi toată aciditatea roşiilor.

Lămâie mai suculentă

Dacă vrei o lămâie cu mai mult suc, ţine-o câteva secunde la microunde, înainte de a o stoarce.

Zahăr prea tare?
Dacă s-a întărit zahărul din sacul în care îl depozitezi, pune un sfert de măr înăuntru, închide-l ermetic  şi ţine-l 15 secunde la microunde, la o temperatură medie.

Ceapă fără lacrimi?
Un truc nou: înainte de a tăia ceapa, ţine-o 10 minute la congelator. Sau respiră doar pe gură atunci când o tai.

Fără miros de peşte
Pentru a elimina mirosurile neplăcute atunci când prăjeşti peşte, pune o felie de ghimbir proaspăt în uleiul sau untul în care îl prăjeşti.

Salată proaspătă
Ţine salata în frigider într-o pungă din hârtie (preferabil, din cele maro), nu într-una de plastic.
Resturi de vin
Dacă ţi-a mai rămas ceva vin în sticlă, nu îl arunca! Pune-l în formele de cuburi de gheaţă şi congelează-l. Aşa îl poţi folosi la diverse reţete la care trebuie să pui puţin vin.

Desert mai puţin gras

Pentru un desert mai puţin gras înlocuieşte jumătate din grăsime (unt, ulei, margarină, untură) cu zeama de la compotul de mere fără zahăr. Gustul e foarte bun şi e mai sănătos.

Legume mai colorate
În timp ce fierb, legumele, mai ales cele verzi, îşi pierd din culoare. Iată cum poţi evita acest lucru. Pregăteşte o oală cu apă rece. Imediat ce ai terminat de fiert legumele, pune-le în această apă rece pentru fixarea culorii. În plus, vor fi şi mai crocante.

Fără cocoloaşe în cocă
Când pui laptele în făină, caută să fie cald, nu rece. Astfel eviţi formarea inesteticelor cocoloaşe.

Tartă aurie şi strălucitoare
Badijonează partea de deasupra a tartei cu un gălbenuş de ou amestecat cu apă sau lapte pentru culoare şi strălucire.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton