Descoperă cum se fierb corect cartofii şi legumele, cum pregăteşti nucile pentru prăjituri şi alte trucuri culinare foarte utile.
Cartofi bine fierţi şi gustoşi
-Cartofii se fierb la foc potrivit, nu la foc iute, deoarece se vor sfărâma la exterior, iar miezul rămâne tare.
-Dacă în apa în care se fierb cartofii, se adaugă 2-3 căţei de usturoi sau puţină zeamă de lămâie, aceştia vor fi mai gustoşi şi mai albi.
Legume corect preparate
-Pentru a se păstra culoarea verde a spanacului (ca să nu se închidă la culoare), atunci când se opăreşte, se lasă vasul descoperit şi se fierbe la foc domol.
-Legumele tocate se pun imediat în mâncare, nu se păstrează tocate mai mult timp, deoarece acestea oxidează şi îşi pierd din vitamine şi minerale.
-Legumele se fierb în apă cu un praf de sare, pentru că atunci ele îşi păstrează mai bine vitaminele şi mineralele din conţinut.
Nuci pentru prăjituri
-Nucile se sparg mai uşor şi miezul lor ramâne întreg, dacă mai întâi se dau într-un clocot şi se lasă să se răcească tot în apa în care au fiert.
-Nucile pentru glazuri, creme sau umpluturi nu se vor pisa în piuliţă, ci se vor măcina cu maşina specială de nucă sau chiar cu maşina de tocat carne, care trebuie să fie bine spălată şi uscată.
Salata de vinete perfectă
-Se aleg numai vinete bine coapte, foarte închise la culoare, lucioase şi pufoase la pipăit.
-Vinetele se coc la foc iute, nu la foc mic, pentru că se închid la culoare şi se amărăsc.
-Tocarea vinetelor se face numai cu tocător de lemn, altfel se oxidează şi se închid la culoare.
Pentru o supă gustoasă
-Carnea se pune la foc în apă rece cu sare şi se fierbe la foc mic, nu la foc iute.
-Găluştele vor fi moi şi pufoase, dacă oul se bate foarte bine, dacă se poate spumă.
Prăjituri bine coapte
-Foitajul se coace în cuptorul foarte bine încins, la foc iute.
-Formele cu aluat pentru prăjituri se umplu numai jumătate sau trei sferturi, pentru a le lăsa loc suficient să crească.
-Dacă un blat s-a rumenit deasupra dar nu este bine copt, se acoperă prăjitura cu o coală de hârtie şi se continuă coptul.
Cartofi mai crocanţi
-Înainte de prăjire, cartofii se spală şi se usucă într-un şervet uscat.
-Cartofii se prăjesc în ulei bine încins şi nu se întorc decât atunci când au prins o crustă şi se desprind uşor din tigaie.
Cum se fierb legumele
-Pentru soteuri, legumele se pun la fiert în apă clocotită cu sare, iar pentru supă acestea se pun la foc în apă rece.
-Legumele fierte la aburi se înmoaie foarte bine şi îşi păstrează cele mai multe vitamine.