Alina Gologan (30 ani, Timișoara) este câștigătoarea ultimei ediții MasterChef (Pro TV). Vloggerița de lifestyle a impresionat juriul și audiența cu preparatele propuse la cooking-show-ul jurizat de Jospeh Hadad, Cosmin Tudoran și Silviu Chelaru.
Alina ne-a recomandat în exclusivitate o rețetă absolut delicioasă de gogoși, ușor de preparat, pe bază de ingrediente pe care le avem cu toții deja în cămară. Este o rețetă care nu necesită drojdie, ingredient atât de prețios în această perioadă în care e important să rămânem în casele noastre pentru a nu ne infecta cu coronavirus.
Iată de ce anume ai nevoie:
550g faină
200g zahăr
1/2 lingură bicarbonat de sodiu
2 linguri praf de copt
1 linguriță sare
170ml lapte
60g unt topit
2 oua
ulei pentru prăjit
scorțișoară, nucșoară sau diferite spice-uri (opțional)
Într un bol mare se combină toate ingredientele uscate. Separat, în alt bol, cele umede, apoi cu o spatulă se amestecă ușor până se formează un aluat. Aluatul trebuie să fie ușor lipicios, dar să se poată lucra cu el.
Transferă aluatul pe o suprafață de lucru, pudrează cu puțină făină masa și amestecă aluatul în continuare.
Întinde aluatul cu un făcăleț sau cu mâinile într-o foaie de aproximativ 1 cm, decupează cerculețe din el cu ajutorul unui pahar, iar gaura gogoșii fă-o cu un dop sau orice alta formă mică.
Prăjește gogoșile în baie de ulei la foc moderat pentru câteva minute până se rumenesc frumos, după care scote-le într-un vas pe servețele de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.
Gogoșile se pot servi cu zahăr pudră, diferite glazuri, dulceață sau cu crema de ciocolată.