Am observat că în lumea virtualului tot mai mult succes au reţetele culinare. Bucătăria a devenit un loc experimental unde bloggerii încearcă diverse reţete despre care scriu cu pasiune.Am selectat câteva bloguri din sutele existente care sper să vă fie de folos în viitoarele încercări din bucătărie. Gătitul a devenit un mod plăcut de petrecere a timpului liber şi mai plăcut este să împarţi rezultatele cu o comunitate care împarte aceleaşi pasiuni cu tine. http://cuinabanateana.blogspot.com/ - cuina este un regionalism bănăţean care înseamnă bucătărie şi blogul este cu specific tradiţional bănăţean, dar puteţi găsi şi alte bunătăţi.Acolo găsiţi reţete pentru biscuiţi, torturi (Fluturi albi în zmeuriş, Malaga sau Pavlova cake), prăjituri ( de la ştrudel până la checuri), patiserie dulce şi sărată, pâine şi preparate tradiţionale ( plăcintă întinsă, clătite bănăţene, crofe bănăţene, papricaş cu smântână) şi altele. Persoana care se ocupă de reţete este Laura Laurenţiu şi vă invită cu drag "în cuina mea - locul pe care îl iubesc cel mai mult de pe pământ - să vă pun pe masă tot ce am mai bun."http://www.e-retete.ro/ este blogul culinar al Ioanei care se declară "dependentă de gătit". E un blog complex care acoperă majoritatea bucătăriilor de la americană şi asiatică şi pâmă la spaniolă şi ungurească. Dacă ai chef de un desert rapid cu mere sau de o salată caldă de cartofi intră pe pagina ei. Şi pentru că e an cu criză acolo găseşti şi feluri de mâncare care se fac cu bani puţini cum ar fi piureul cu legume sau salata de gogonele cu mămăliguţă.http://savalaura.blogspot.com/ - Laura este din Banat şi ne invită în bucătăria ei pentru o sumedenie de oferte culinare. Blogul ei a fost desemnat cel mai bun blog culinar în anul 2008.Acesta conţine foarte multe fotografii cu etapele preparării mâncării: de la curăţarea fructelor sau legumelor şi până la aşezarea în farfurie.Găseşti reţete pentru copii (căsuţă din turtă dulce, ruladă trenuleţ de lămîie), aperitive (chifle cu afumătură, bulete cu caşcaval, rondele clătice cu brânză şi şuncă), supe şi ciorbe şi preparate din pui, porc, vită sau miel şi altele.http://zbor-catre-vis.blogspot.com/ este blogul Adelinei care se declară pasionată de dulciuri, conserve de toamnă, pâine şi alte mâncăruri naturale... în funcţie de timp şi poftă.Ne învaţă cum să facem diverse dulceţuri şi compoturi (gutui, cockteil de fructe), diverse salate de fructe sau mâncăruri naturale cu germeni de grâu etc.Bomboanele "Raffaello" au avut un mare succes ele fiind deliciul cititoarelor. Adelina a găsit şi o reţetă optimă care să nu strice gustul (aroma stridentă de unt) şi... gata! Altă bunătate care arată superb şi gustă dumnezeiesc este brioşa cu coacăze.Blogul este atractiv pentru că Adelina ne împărtăşeşte din experienţele ei pentru a nu strica idegeaba ingredientele. http://mayas-esprit.blogspot.com/ spune că gătitul este o plăcere. Maya ne scrie din Germania şi ne pune la dispoziţie o mulţime de reţete care mai de care mai sofisticate şi mai delicioase.Mâncăruri vegetariene (salată de fasole cu ton, pastalopitta, spaghetti integrale cu leurdă şi roşii) sau supe cum este cea din dovleac Butternut sunt doar câteva preparate puse la dispoziţie de gospodină.Reţetele sunt expuse pas cu pas şi pe lângă text autoarea postează şi fotografii. http://amalia-mylife.blogspot.com/ şi reţetele ei din Cluj-Napoca cu preparate tradiţionale, prăjituri şi deserturi, preparate din carne de pui, raţă şi curcan, vită, peşte sau fructe de mare şi alte minunăţii.Dacă te tentează ideea să faci spirale cu şuncă sau covrigi cu susan şi mac sau poate curcan în sos aromat, macrou în folie la cuptor pune-ţi şorţul de bucătar şi click pe link.La capitolul prăjituri este iar o nebunie de arome şi gusturi: cremşnit, ştrudele, meringue, îngheţate sau rulade.http://dulciurifeldefel.blogspot.com/ "Daca vă este teamă sa nu vă îngrăşaţi, încercaţi să beţi înainte de fiecare masă 100 ml coniac. Coniacul, precum se ştie din bătrâni, atenuează teama..." Mihaela, autoarea blogului, este din Iaşi şi este şi ea pasioantă de bucătărie recomandând reţete pentru diverse prăjituri, îngheţate, brioşe, tarte, fursecuri sau salate.Pe lângă pasiunea pentru dulciuri Miha ne învaţă cum să facem şi fusili cu pui şi legume, frigărui, fajitas sau crochete de pui. Toate numai bunătăţi care ne fac cu ochiul din fotografii.http://ada-milea.blogspot.com/ este din Sibiu şi pune la bătaie reţete pentru torturi (dragoste de mamă, regina Maria, de dumincă sau tort mozaic), prăjituri (de la amandine până la snickersşi tavalite), checuri şi brioşe, plăcintă cu mere, pizza şi pâine sau cozonaci. Pe lângă dulciuri Ada ne învaţă cum să facem supă sau cartofi altfel, conopidă la cuptor, chilli, diverse tocăniţe sau mâncăruri din peşte.Pe lângă pasiunea pentru gătit Ada croştează şi tricotează articole pentru copii şi adulţi, dar şi decoraţiuni diverse.http://kitchenettearomas.blogspot.com/ este blogul de gospodină care aparţine Dianei Borca.Diana s-a decis să ne împartă experienţele ei în bucătărie unde se descurcă remarcabil. Unul din deserturile care merită încercat este cel format din smochine proaspete, alune de pădure, scorţişoară, ghimbir măcinat şi miere numit simplu, smochine cu miere. Dacă nu ştii să pui murături te poate ajuta să nu strici reţetele. Supe şi ciorbe, reţete orientale, cu carne sau fără şi chiar prepararea de băuturi se găsesc pe blogul Dianei.http://bucatarmaniac.blogspot.com/ face de mâncare cu pasiune chiar dacă este bărbat. Cristian Borod din Arad a dat meseria de jurnalist pentru cea de bucătar şi a decis să îmbine utilul cu plăcutul şi să-şi publice reţetele.Cristian are o ofertă vastă de reţete şi cuprinde garnituri şi sosuri, preparate din carne de pasăre, paste, peşte, supe (oare cum o fi cea de cocos?) şi ciorbe, salate şi dulciuri. Cotlet la cuptor cu bere, ciorbă a la Grec de pui, salată de fasole roşie cu piept de pui sunt doar a mia partea din ceea ce bucătarul maniac pune la dispoziţia cititoarelor .Spor la gătit!Foto: Shutterstock