Deloc costisitoare, gustoasă şi gata în doar câteva minute! Iată calităţile unei gustări de post care ne poate scoate de sub imperiul monoton al cartofilor în Postul Naşterii Domnului.
O mare problemă a perioadei de post este răspunsul la întrebarea: „Eu ce mănânc la serviciu?” Această reţetă simplă şi nepretenţioasă te scoate din încurcătură sau măcar îţi oferă o nouă opţiune.
Ingrediente pentru o porţie
1 lipie integrală mică
1 lingură de humus
câteva frunze de salată verde sau asortată
câteva frunze de pătrunjel
opţional, pentru cei care preferă mâncărurile iuţi, pastă de ardei iute care se amestecă în humus
Mod de preparare
Se întinde humusul (şi pasta de ardei iute, dacă preferi mâncărurile picante) pe suprafaţa lipiei.
Se presară frunzele de salată şi pătrunjelul.
Se pliază lipia şi se presează uşor. O poţi consuma pe loc sau la job, în pauza de masă, după ce o încălzeşti 15 secunde.
Lipia astfel umplută se poate împacheta şi prin rulare, tăind-o ca în imagine şi servind-o ca finger food.
Calorii per porţie: 120
Timp de preparare: 3 minute
Buget total pentru ingrediente: 10 lei