Ce să mănânci de Florii ca să ai noroc tot anul! Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masă

.

Ce se mănâncă de Florii și nu trebuie să lipsească de pe masă? Duminica Floriilor se sărbătorește în acest an pe 9 aprilie și marchează intrarea Domnului în Ierusalim.

Există mai multe superstiții și tradiții pentru Duminica Floriilor, iar unele dintre ele au legătura cu alimentele pe care este bine să le consumi. De menționat este că încă suntem în Postul Paștelui, iar de Florii este delegare la pește. Se spune că, dacă în această zi de consumă pește, cel ce îl va mânca o să fie ferit de boală.

Duminica Floriilor: Ce să mănânci ca să îți meargă bine tot anul

Floriile se sărbătoresc în fiecare an cu o săptămână înaintea zilei de Paște, în care Iisus Hristos s-a ridicat la cer. Duminica Floriilor se sărbătorește în 2023 pe data de 9 aprilie, precedând marea sărbătoare a Paștelui din data de 16 aprilie.

Conform crestinortodox.ro, de Florii este dezlegare la pește, pentru că Iisus ar fi cerut să mănânce pește. Este a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri, și se spune că peștele consumat are puteri tămăduitoare, iar cine îl consumă o să fie ferit de boală și o să îi meargă bine tot anul.

De ce se duc ramuri de salcie la biserică de Florii

Vezi aici cele mai rapide și gustoase retețe cu pește

În ziua de Florii, creștinii ortodocși duc la biserica ramuri de salcie, care sunt sfințite și puse apoi la icoane. Conform credinței, ramurile de salcie sfințite ajută la tămăduirea bolilor, la belșug în gospodărie și sunt păstrate pe tot parcursul anului, până la următoarea duminică de Florii.

Începând cu ziua de Florii se intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Tradiții și obiceiuri în Duminica Floriilor

În această săptămână, de duminică şi până vineri, se săvârşesc slujbele Deniilor. Slujbele care încep în seara din Duminica Floriilor şi continuă în serile de luni, marţi, miercuri, joi şi vineri din Săptămâna Sfintelor Patimi sunt Utrenii, adică slujbe de dimineaţa, făcute seara.

Ce mesaje de Florii poți trimite celor dragi

Toți cei care poartă nume de flori precum Florin, Florina, Florentina, Florică sau Dalia, Crenguța, Lăcrămioara, Margareta, Mugurel sau Viorel sunt sărbătoriți în ziua de Florii.

Mesaje de Florii pentru soț sau soție, iubit sau iubită

Pentru că mă iubești cu gingăşia unui ghiocel/ cu pasiunea unui trandafir/ şi căldura unei flori de câmp/ Pentru că eşti minunată/ toate florile din lume îţi urează „la mulţi ani!”

Totul pe lume se schimbă… doar florile se deschid în fiecare primăvară… Pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează La mulţi ani!

Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, cu trandafiri ca să fii veşnic iubita şi cu margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. La mulţi ani de Florii!

Îți doresc să ai parte de o zi minunată de Florii și să știi că ești și vei fi mereu iubit/ă de mine și de toți ai noștri. Cu drag, soțul/soția ta!

Îți urez La mulți ani, pentru că porți nume de floare și fie ca Sărbătoarea Floriilor să îți daruiască fericirea dorită și liniște.

VEZI AICI mai multe mesaje pe care le poți trimite celor dragi de Florii

Sursă foto: pexels.com

Ultima modificare aprilie 8, 2023 8:20 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale