Ce să faci dacă vinetele sunt amare? Trucurile care îți salvează salata

.

Salata de vinete poate fi un deliciu pe timp de vară, iar asta chiar dacă o servești simplă sau în combinație cu roșii și cu brânză. În general, secretul ține de felul în care este preparată. Cu toate astea, dacă descoperi că are un gust amar, nu trebuie să îți faci prea multe griji, ai la dispoziție mai multe soluții pentru a remedia problema și a salva salata.

Ce să faci dacă vinetele sunt amare?

Salata de vinete este un preparat gătit adesea în bucătăriile din România. Mirosul de vinete proaspăt coapte este inconfundabil, iar o porție de salată de vinete poate reprezenta un prânz sănătos și rapid. În plus, vinetele sunt o sursă de compuși fenolici care acționează ca antioxidanți, fiind totodată bogate în fibre. Printre antioxidanții din vinete se numără antocianinele, inclusiv nasunina, luteina și zeaxantina.

Citeşte și: Cum se coc vinetele perfect – trucul pe care nu ți l-a spus nimeni

Citește și: SALATĂ DE VINETE CU MAIONEZĂ – CEA MAI SIMPLĂ ȘI RAPIDĂ REȚETĂ

Sarea și lămâia elimină gustul amar al vinetelor

Dacă ți-e poftă de o salată de vinete, o pregătești temeinic, dar la final descoperi că un gust amar îți invadează gura, nu e vina ta și nu ai făcut vreo greșeală în timpul preparării. Probabil că legumele au crescut pe secetă sau au fost culese după ce le-a trecut vremea.

Cu toate astea, o gospodină desăvârșită poate face minuni și în acest caz. Înainte de toate, atunci când lași la scurt vinetele coapte, e indicat să presari peste ele un praf de sare. După ce le-ai pregătit, chiar aproape de final, adaugă puțină zeamă de lămâie! Pe lângă faptul că le schimbă culoarea, le potențează gustul.

Citeşte și: Cum se prepară o salată de vinete dietetică. Reteța Mihaelei Bilic

Citește și: Cum pregătești salata de vinete cu iaurt

Înmoaie vinetele în lapte dulce înainte să le gătești

Dacă vrei să faci alte rețete cu vinete, cum ar fi un ghiveci sau vinete umplute, trebuie să știi că poți lăsa vinetele tăiate în lapte, să se înmoaie, jumătate de oră, și o să elimi astfel posibilitatea ca gustul amar să se simtă în preparat. Tot ce trebuie să faci este să scoți vinetele din lapte, să le speli bine și să le gătești.

Cum prepari salată de vinete

Dacă ți-am făcut poftă, uite de ce ai nevoie pentru a pregăti o salată delicioasă de vinete!

  •  4 vinete potrivit de mari
  •  50-60 ml ulei
  •  2-3 linguri zeamă de lămâie sau câteva picături de oţet
  •  sare
  •  1 ceapă
  •  Roşii

1. Vinetele se şterg şi se pun la copt direct pe flacăra de la aragaz sau pe un grătar bine încins cu jar. Focul trebuie să fie iute, altfel vinetele se amărăsc şi se închid la culoare. Se întorc pe toate părţile şi sunt bine coapte când sunt moi peste tot.

2. Se curăţă imediat, se desfac în jumătăţi şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, aproximativ două ore. Se toacă apoi cu un cuţit din lemn sau din material plastic şi se răstoarnă într-un castron. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se freacă cu sare şi ulei, până devin cremoase.

3. Se adaugă două roşii curăţate de coajă şi de seminţe, tăiate cubuleţe, iar cine doreşte mai poate adăuga o ceapă mică tocată mărunt sau dată pe răzătoarea fină.

4. Se serveşte în castronele cu felii de roşii puse deasupra.

Foto: Shuterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton