Drobul de miel este cel mai îndrăgit preparat care se regăsește pe masa de Paște. Deși multă lume îl iubește, nu toți știu cum se prepară. Ce organe ai nevoie pentru rețeta de drob de miel?
Cea mai mare întrebare pe care și-o pune fiecare gospodină în momentul în care se pregătește să facă drobul de miel este: ce organe se pun în acest preparat specific sărbătorilor Pascale?
Ce organe se pun la drobul de miel
Potrivit specialiștilor în ale bucatelor preparate din miel, toate organele acestuia intră la drob. Cu cât drobul conține mai multe organe, cu atât este mai gustos.
Așadar, pentru un drob care să încânte toți invitații, chiar și pe cei mai mofturoși, trebuie să puneți următoarele organe: inimă, ficat, rinichi, splină și plămâni.
Pe lângă organele de miel, pentru un drob delicios mai trebuie să aveți câteva ingrediente la îndemână: ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel și ouă.
Organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, splină, inimă)
o legătură de ceapă verde
o legătură de ustoroi verde
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
1 frunză dafin
ouă
sare
piper
prapur
Mod de preparare
Organele de miel se fierb bine, împreună cu o frunză de dafin, după care se scot din apă și se toacă mărunt. Acestea se amestecă apoi cu verdeața, de asemenea tocată și cu 6-7 ouă.
Se amestecă totul bine cu o lingură de lemn, după care se adaugă sarea, și piperul după gust.
Paprurele se așează în formă, mai lung în părți pentru a putea acoperi drobul cu el. Se toarnă compoziția și se acoperă cu prapurele rămas.
Se dă la cuptorul preîncins la 180 de grade pentru aproximativ o oră.
Dacă vă doriți pe masa de Paște un drob mai slab în calorii, atunci puteți încerca această rețetă, care conține și organe de pui.
O altă rețetă de Drob de miel cu care nu veți da greș este și ACEASTA. Rețeta este ușor de făcut și are un ingredient secret, care va face ca drobul vostru să fie vedeta zilei.
Dacă vă place mâncarea picantă, vă recomandăm o rețetă de Drob picant de miel, cu care veți surprinde toți gurmanzii.
În anumite zone ale țării, drobul se prepară în foietaj, gospodinele alegând să renunțe la prapur. Aici găsiți cea mai bună rețetă de Drob în foietaj.
Sunteți fani morcovi? Drobul de miel se potrivește perfect în combinația unor morcovi pe care nici Iepurașul de Paște nu i-ar putea refuza. Rețeta Drobului cu garnitură de morcovi este una ușor de preparat și va fi apreciată chiar și de copii.
Însă, dacă nu vă place deloc gustul drobului cu organe de miel sau pui, atunci puteți apela cu încredere la rețeta de Drob de ciuperci. Este un preparat care poate sta la loc de cinste pe masa de Paște, alături de alte delicatese.