Află ce este mascarpone şi la ce se foloseşte!
– Se prepară după o reţetă din nordul Italiei, din smântână proaspătă cu un conţinut redus de grăsime.
– Mascarpone are culoare albă, este foarte cremos şi gustos, cu aromă de lapte şi smântână proaspătă şi un conţinut mare de grăsimi, de 80-85%. La început, acest produs se consuma numai în stare proaspătă şi era destinat consumului imediat. În timp, a început să poată fi păstrat în stare refrigerată şi ambalat corespunzător un timp relativ lung, de câteva săptămâni.
– Se foloseşte la tot felul de preparate culinare, ca ingredient de bază la unele sosuri şi specialităţi italiene, dar cel mai mult este folosit la prepararea cremelor pentru torturi şi prăjituri, cea mai cunoscută fiind crema pentru tiramisu.
Te lingi pe degete dacă mănânci acest tiramsiu cu mascarpone! Încearcă-l și tu!
Ultima modificare octombrie 29, 2019 11:26 am