Care sunt preparatele tradiționale de Paște în alte țări

.

Pasca, drobul sau cozonacul ne sunt foarte cunoscute nouă, românilor, ca preparate tradiționale de Paște și aproape că nu concepem ca de sărbători să nu le avem pe masă. La fel se întâmplă în fiecare țară creștină unde se sărbătorește Învierea Lui Isus.

Italia – Colomba di Pasqua
Asemănătoare la gust cu panettone-ul italian servit de Crăciun, Colomba di Pasqua este o prăjitură umplută cu fructe confiate, adesea în formă de porumbel.

Grecia – Tsoureki
O pâinică cu compoziția unei brioșe, aromată cu esență de semințe de cireșe sălbatice și decorată adesea cu ouă fierte, vopsite în roșu, pentru a simboliza sângele lui Hristos.

Slovenia, Croația – Pinca
O pâinișoară rotundă, cu semnul crucii, care este consumată de obicei pentru a sărbători sfârșitul Postului Mare în Slovenia și Croația, dar și în unele zone din Italia.

Vezi mai multe pe libertatea.ro!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton