Care este soluția cea mai eficientă să îți strângi familia în jurul mesei în ziua de azi

.

O familie unită este o familie care ia măcar o masă pe zi împreună. În ziua de azi, jobul, obligațiile cotidiene, precum și alți factori perturbatori fură mult din timpul pe care îl poți petrece alături de cei dragi. De aceea, să ai o cină plăcută în familie poate fi un lucru greu realizabil.

Însă acest obicei este mai important decât crezi. Nu numai că îmbunătățește conexiunea dintre membrii familiei, dar presupune, în același timp, numeroase beneficii nutriționale întrucât mâncarea gătită cu alimente proaspete a căror origine o cunoști este mult mai sănătoasă decât cea de la restaurant sau din supermarket. Iată, deci, cum îi poți aduna pe toți membrii familiei la masă în fiecare zi, bucurându-te astfel de mai multe clipe fericite alături de ei:

  1. Pune pâine proaspătă și caldă pe masă zilnic

Să recunoaștem. Pâinea de la magazin nu se compară cu pâinea proaspătă, caldă și bine rumenită în propriul cuptor. Nu numai că emană un miros absolut irezistibil, însă oferă mâncării un gust cu adevărat deosebit. Din păcate, nimeni nu mai are timp să facă asta în fiecare zi, așa că foarte rar te mai poți bucura de gustul de altă dată al pâinii coapte în țest. Vestea bună este că tehnologia a găsit soluții în acest sens . De exemplu, te poți folosi de un astfel de aparat de pâine, care face toată treaba rapid (chiar și într-o oră) și fără vreo altă intervenție din partea ta, în afară de a adăuga ingredientele necesare. Astfel, poți coace pâine caldă la fiecare masă, ceea ce îi va face pe toți nerăbdători să vină de fiecare dată la micul dejun, la prânz sau la cină.

  1. Creează ritualuri sau tradiții

Ritualurile se dovedesc a fi eficiente în orice familie, tot datorită faptului că îi apropie pe membrii acesteia și nu numai. Când toți știu că cina este, de exemplu, la ora șapte, se vor grăbi să ajungă la timp întrucât vor înțelege că, dacă nu o fac, nu vor mai avea ocazia să mănânce o porție caldă mai târziu. Totodată, tradițiile precum „sâmbăta clătitelor la mic dejun” sau „duminica macaroanelor cu brânză” îi va încuraja pe cei mici să vină la masă entuziasmați. Dar astfel de obiceiuri nu trebuie să se refere neapărat la mâncare. De exemplu, fiecare seară de sâmbătă după cină poate fi destinată jocurilor în familie. Astfel, cu toții vor înțelege că, pentru a participa la acele activități, trebuie mai întâi să participe la cină cu restul familiei.

  1. Oferă-le tuturor câte o sarcină importantă

A lua masa în familie înseamnă mai mult decât să te așezi, să mânănci și să pleci. Întâi, acest lucru necesită pregătire, precum împărțirea tacâmurilor și a porțiilor de mâncare. După masă, cineva trebuie să le spele sau să le așeze în mașina de spălat vase, să scuture fața de masă și așa mai departe. Dacă tu te angajezi să faci toate aceste lucruri, nu numai că vei sabota un timp pe care l-ai putea petrece cu familia, dar îi vei lăsa pe ceilalți să creadă că nu au nicio responsabilitate legat de această activitate și că masa nu este, totuși, atât de importantă. Setează, deci, câte o sarcină pentru fiecare persoană, chiar și pentru cei mici, așa încât membrii familiei tale să apară pe rând în bucătărie la fiecare masă pentru a-și duce la bun sfârșit sarcinile oferite.

Deși poate părea dificil să îi strângi pe toți în jurul mesei de fiecare dată, cu puțină organizare și câteva trucuri precum cele de mai sus, vei reuși să te bucuri din plin de această activitate plăcută alături de familia ta. Tot ce trebuie să faci este să le dai impresia că fiecare masă este importantă și obligatorie. Astfel, nu numai că veți deveni mai apropiați, dar veți dezvolta, în același timp, un nou obicei sănătos.

Sursă foto: Kelly Sikkema, Brooke Cagle

    
Vedete din Romania Vedete internationale