Budinca de gris cu caise

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

> timp de preparare: 30 minute
> timp de coacere: 30 minute

Ingrediente (pentru 4 porţii):

Pentru aluat:

►600 ml lapte
►100 g griş
►sare
►o lingură cacao
►2 linguri zahăr
►1 borcan de compot de caise
►3 ouă
►unt pentru uns forma
►zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

1. Într-o cratiţă cu fundul mai gros se pune la fiert laptele, iar după primul clocot se toarnă în ploaie grişul amestecat cu cacaua, amestecând mereu să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă un praf de sare şi zahărul, se fierbe 5 minute şi apoi se lasă să se răcească.
2. Caisele se scot din compot, se lasă la scurs şi se curăţă de sâmburi, iar cuptorul se încălzeşte. 
3. Gălbenuşurile se bat şi se înglobează în grişul fiert şi răcit. Se adaugă apoi albuşurile bătute spumă şi se toarnă într-un vas termorezistent uns cu unt. Se presară caisele şi se coace în cuptorul încălzit, la foc mic, 30 de minute. Se ornează cu zahăr pudră.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton