Budinca de caramel este un desert uşor şi cremos pe care îl va îndrăgi toată familia.
► 350 g brânză mascarpone
► 6-8 linguri zahăr
► 300 ml lapte sau smântână lichidă
► 6 foi gelatină
► o păstaie vanilie
Pentru crema caramel:
► 12 linguri zahăr
► 75 g unt
► frunze de mentă
1. Se amestecă mascarpone cu laptele călduţ şi cu zahărul şi se fierb la foc moderat.
2. Se topesc foile de gelatină în apă rece. După ce a dat în clocot compoziţia de brânză, se pune păstaia de vanilie şi se lasă 2-3 minute. Se adaugă gelatina şi se omogenizează.
3. Se prepară sosul. Se caramelizează zahărul la baie de aburi şi se adaugă untul. Se obţine o cremă caramel, care se toarnă pe pereţii formelor, se pune apoi budinca şi se dă la rece. Se serveşte răsturnată pe farfurie, cu frunze de mentă.
Încearcă şi budinca de gutui cu fistic!